Meditációs képek

Festmények

Technika

Akvarell / vegyes

Felület

Akvarell papír

Méretek

40×57 cm
95×68 cm

Festmény

Galéria

A képekről

A meditációs képeim 4-5 évig tartó alkotói folyamat eredménye, melyet közel egy évtizedig tartó önismereti munka (művészetterápiás képzések itthon és külföldön, szabad alkotói és mozgásos tanfolyamok, különféle tréningek, elvonulások, meditáció, jóga, csikung gyakorlás stb.) előzött meg. 30-40 akvarell festményből állnak, melyeknek méretei körülbelül 95×68 cm és 40×57 cm.

Hosszabb alkotói szünet után, teljesen új, letisztult formában, saját magamat is meglepve a színes, organikus, sokszor mandalaszerű formai világgal, megszülettek az itt látható képek.

Eleinte kevésbé konkrét, egyszerűbb formavilággal rendelkező képek születtek, amelyekben gyakran az egyes alapelemek vagy azoknak a kombinációi fedezhetőek fel: Föld, Levegő, Tűz és Víz. Ezek a képek segíthetnek egyensúlyba hozni a bennünk jelenlévő alapelemeket, ezzel is támogatva belső harmóniánkat.

A későbbiekben született képek is valamilyen minőséget hordoznak magukban, amelyekhez kapcsolódva nagyobb békét és kiegyensúlyozottságot érhetünk el az adott pillanatban. Olyan minőségek vannak jelen, mint a Nyugalom, Béke, Öröm, Megbocsátás, Tisztánlátás, Elfogadás, Felemelkedés, Bőség stb.

Ha egy-egy képpel, amelyik épp megszólít, időt töltünk, „meditálunk vele”, magunkba szívhatjuk annak minőségét, érezhetjük gyógyító erejét. Segítenek abban, hogy az elménk kitisztuljon, elcsendesedjen, és a jelenbe kerüljünk, ahol a saját magunk gyógyító energiái is működésbe lépnek.

A képeknek egyik fontos célja, hogy általuk kapcsolatba kerüljünk a saját intuíciónkkal, belső erőnkkel és azzal a tudással, ami mindenkiben ott van, amelynek köszönhetően egy nyitottabb, teresebb állapotot érhetünk el. Egy-egy képpel való „meditáció” során figyeljük meg a testünk jelzéseit, hagyjuk, hogy megnyilvánuljon, ami szeretne megnyilvánulni. Mozgásban, hangokban vagy akár írásban is teret adhatunk a jelentkező érzéseknek, gondolatoknak.

A képek megerősítenek abban, amit valóban szeretnénk, és azzal, hogy a figyelmünket ide irányítjuk, lehetőségünk van gyógyulni, terheinket letenni.